Kezdőlap


csendora

2011. április 30., szombat

Laura Ashley -mint úttörő..


Laura Ashley 
 (1925.szept. 7.  - 1985.szept. 17. ) walesi divattervező és üzletasszony volt . Nevét közismertté tette munkája sokféle, színes szövet  és ruha, valamint lakberendezési cikk tervezőjeként és gyártójaként .

Első két gyermeke nevelése közben titkárnőként dolgozott és fejlesztési munkát vállalt a Nők Intézetében. Ő tervezte a fejkendőket, szalvétákat, asztali alátéteket, amit férje Bernard egy londoni tetőtéri lakásban kialakított helyiségben nyomtatott.

1953-ban elkezdett  viktoriánus stílusú fejkendőket nyomtatni.
 Ashleys "kendői hamar sikeressé tették az  üzletek, közben csomagküldéssel és a nagy utcai láncokon keresztül árusítottak, mint például John Lewis - Bernard otthagyta városi munkáját,hogy szöveteket nyomtasson teljes munkaidőben.




  Ez elindította őket ,hogy egy nagy  nemzetközi vállalattá váljanak, amely márka  az egész világon elismert. 
 
     a logo

a londoni üzlet
És íme öt klaszikus Laura Ashley-tól” , melyek biztos utat jelölnek ki lelkes műkedvelők számára is a színek forgatagában.
A bézs. Ez a temészet ihlette szürkés barna kíváló alapszín a modern otthon megteremtéséhez. Ez a természetes árnyalat a nyugalmat és a harmóniát csempészi a belső terekbe. Ha időtálló enetriőröket szeretnénk alkotni a természetes színek biztos alapot nyújtanak ehhez.
A kankalin sárga, a sárgák meleg, krémes árnyalata. Az 1980-as években szinte berobban az enetriőrök világába, de mára már jóval visszafogotabban alkalmazzuk.
Ez a vidám, napsütötte szín modern fuvallatot hoz az enetriőrökbe. Frissesége üdévé és barátságossá teszi az otthonokat.
A mohazöld az egyik kedvenc színem, főleg hálószobákban és pihenő sarkokban tesz jó szolgálatot.

Kiegyensúlyozott árnyalata úgy hat ránk, mintha az erdő közepén egy hatalmas fa árnyas tövében pihennénk. Ashley kollekcióiban 4 különösen népszerű zöld árnyalat kap főszerepet: a drámai mélyzöld, a visszafogott zsályazöld, a mohazöld és a friss, ropogós zöldalma árnyalata. Kétség kívűl ezekből a mohazöld a legnépszerűbb.
 A zafírkék a kékek legromantikusabb árnyalata. Meleg, ibolyába hajló gazdag színével meghittséget teremt bármyelyik helyiségben.



A zafírkék tipikus Laura Ashley kedvenc, a saját francia házában is ilyen lágy lilába hajló kékkel dekorálta a hálószobát.

A romantikus színek királynője a rózsa.
 Ez a lágy kékes-rózsaszín, néha fakónak tűnő árnyalat, finom, romantikus harmóniákat teremt más színekkel kombinálva.


A viktoriánius nyomatokról világkörüli hódítóútra indult klasszikus sosem megy ki a divatból…ha megfelelő színekkel kombináljuk.
  Fehérrel kombinálva nekem kicsit negédes, de csokoládé barna, vagy szürke árnylatokkal lágy, finom összhangok alakíthatóak ki, míg a merészek kipróbálhatják a lilákkal, türkizekkel vagy cseresznyepirossal megbolondított kompozíciókat. Régen használták feketével is, de mára ez inkább a tiniszobák hangulatához kapcsolódik.






A családi kastély




Laura Ashley nappali




Laura Ashley-Vintage


Laura Ashley szövetek


..és lakberendezési tárgyak






 Laura tervezte a nyomatokat és Bernard építette meg a nyomdai berendezések, Laura továbbra is röviddel halála előttig felelős a tervezésért, míg Bernard kezeli  a nyomdai berendezéseket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...