Kezdőlap


csendora

2011. április 27., szerda

Urban Country



A VÁROSI VIDÉKI STÍLUS




Az urban, avagy a városi stílus a vidéki stílushoz hasonlóan egy életformát fejez ki. A pörgős életritmusú, mobilis, a változásokra mindig nyitott, a legfrissebb trendeket követő városlakók stílusa ez, akik éppúgy élhetnek Berlinben vagy Párizsban, mint New Yorkban vagy Tokióban.

 


Az igazi városlakó nem ragaszkodik semmihez: ha az eddig látogatott étterem vagy kávézó már nem trendi, holnaptól egy másikba jár. Bútorait, autóját éppoly könnyen lecseréli, mint divatjamúlt ruháit. 

 




A vidék stílusa elegánsabb lett, s a vidéki ház - miközben igyekszik megőrizni a hagyományokat - egyre kényelmesebb, és egyre inkább már a városi életben is felfedezhető.
Amikor e vidéki atmoszférát szeretnénk otthonunkba varázsolni, egyik legfontosabb eszköz a kezünkben a kontrasztok, az élénk színek használata.





Franciaországban, a vidéki kúriákban egyszerre érezhető a paloták, a nagypolgári rezidenciák légköre és a tenger kékje.






Hollandiában színes kő- és faházak állnak, nincsenek zárt spaletták, a szobákba szabadon beláthatunk. Itt is a fa dominál, ugyanakkor jellemzőek az éles kontrasztok, az élénk színek, úgy, mint a kék, a piros.

 




Keith Urban nem csak a neve miatt.. Ő egyszerűen a "country"..








Keith Urban: Country Comfort

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...